De Nederlandse ambassadeur, hier op archieffoto, raakte gewond bij de crash
NOS NieuwsAangepast

Nederlandse ambassadeur gewond bij helicrash Pakistan

In Pakistan zijn zeven mensen omgekomen toen een helikopter met diplomaten neerstortte. Onder de doden zijn de ambassadeurs van Noorwegen en de Filipijnen.

De Nederlandse ambassadeur in Pakistan, Marcel de Vink, raakte gewond bij de crash. Hoe het met hem gaat, is niet bekend.

De legerhelikopter was op weg naar de opening van een skilift in het uiterste noorden van Pakistan. De helikopter wilde landen bij een militaire school, maar kwam op het gebouw terecht. Het is niet bekend of er mensen in de school waren.

Volgens een journalist die in een van de andere helikopters zat, brak brand uit na de crash.

De helikopter had elf buitenlanders aan boord. Behalve de ambassadeurs kwamen twee Pakistaanse piloten en twee ambassadeursvrouwen, uit Maleisië en Indonesië, om het leven.

Aanslag

De helikopter stortte neer in de buurt van de stad Gilgit

Het is nog onduidelijk wat de oorzaak is van de crash. Volgens de Pakistaanse luchtmacht is die veroorzaakt door een technisch mankement. Het aantal slachtoffers komt vooral de brand die later uitbrak, zegt de luchtmacht.

Sommige Pakistaanse media melden dat de Pakistaanse tak van de Taliban, TTP, de helikopter heeft neergehaald. Mogelijk dachten zij dat de Pakistaanse premier Nawaz Sharif in het toestel zat.

Ambassadeur Marcel de Vink sprak in een interview bij Nieuwsuur over veiligheid in Pakistan

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl