De man begluurde de vrouwen tijdens het douchen
NOS Nieuws

België wil voyeurisme strafbaar maken

België wil voyeurisme strafbaar maken. Minister van Justitie Geens is van plan een wetsvoorstel in te dienen, nadat een gluurder werd vrijgesproken hoewel hij had bekend dat hij vrouwen had bespied.

De dader was een coach van een damesbasketbalploeg. Hij filmde de vrouwen, onder wie minderjarigen, tijdens het douchen.

De man werd in eerste instantie veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van achttien maanden, maar in hoger beroep sprak de rechter hem vrij. Volgens de wet is er namelijk geen sprake van een strafbaar feit als de slachtoffers niet gedwongen worden en het materiaal niet wordt verspreid.

De vrouwen zijn teleurgesteld in het vonnis. De uitspraak leidde ertoe dat de slachtoffers opdraaien voor de proceskosten.

Steekvlamwetgeving

Minister Geens begrijpt de ophef. "Ik ben geen voorstander van steekvlamwetgeving, maar ik vind wel dat we strafwaardig gedrag, gedrag dat u en ik en iedereen in dit halfrond als strafwaardig ervaren, op de juiste manier strafbaar moeten stellen", zei hij in het Belgische parlement.

De minister wil voyeurisme dit jaar nog strafbaar stellen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl