Van Praag (r) met andere FIFA-kandidaatvoorzitter Luis Figo
NOS Voetbal

'Overleg tussen Van Praag, Prins Ali en Figo'

Michael van Praag, Prins Ali Bin-Al Hussein en Luis Figo gaan aanstaande maandag met elkaar om de tafel zitten. In Nyon wordt besproken of één of meerdere kandidaten zich terug moeten trekken in de race om het voorzitterschap van de FIFA, zo meldt de BBC. Het campagneteam van Van Praag kan de afspraak tussen de drie kandidaten nog niet bevestigen.

De drie rivalen van de zittende president Sepp Blatter gaan bekijken of het nog wel zinvol is om met zijn drieën de strijd met Blatter aan te gaan. De 79-jarige Zwitser is nog steeds de grote favoriet om de verkiezingen op 29 mei te winnen.

In de afgelopen twee weken zinspeelden Van Praag en Prins Ali al op het mogelijke terugtrekken van kandidaten. Zo zei Van Praag: "Er kan een moment komen dat ik met de andere twee uitdagers om de tafel ga zitten om te kijken of het wellicht zin heeft om onze krachten te bundelen. Maar daar ligt geen afspraak voor." Prins Ali liet door de BBC optekenen: "Het is belangrijk dat we de persoon ondersteunen die de beste kans heeft om de FIFA te veranderen. Op een gegeven moment zal daarover een discussie ontstaan."

Prins Ali liet een dag later (afgelopen dinsdag) echter weten gewoon door te gaan tot het einde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl