Gas- en olie-installatie van de NAM bij Slochteren
NOS Nieuws

Gasproductie Slochteren stilgelegd na lek

De productie van aardgas in Slochteren is voor een paar dagen stilgelegd. Aanleiding is de ontdekking van een klein lek in een leiding.

De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) ontdekte het lek vanmiddag bij een reguliere controle van de productielocatie. Er is ongeveer 100 liter vrijgekomen van de vloeistof aardgascondensaat, een dieselolie-achtig bijproduct van de winning van aardgas.

Stank

Het lek heeft enige tijd geleid tot stank rond de gasproductielocatie in Slochteren, zegt RTV Noord. Gevaar voor de omgeving is er volgens de NAM niet geweest.

De gelekte vloeistof is inmiddels opgeruimd, maar het lek is nog niet gerepareerd. Dat zal de komende dagen gebeuren. Gedurende die tijd zal er geen gas worden gewonnen in Slochteren, een van de ongeveer twintig locaties in de provincie Groningen.

Aardbeving

In dezelfde gemeente was vandaag nog een aardbevinkje, mogelijk als gevolg van de gaswinning door de NAM. De beving had een kracht van 1,1 op de schaal van Richter en was nauwelijks waarneembaar. Het epicentrum was in het Slochterse dorp Froombosch.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl