Max Verstappen staat de pers te woord in Spanje
NOS Sport

Verstappen heeft niks met Justin Bieber

  • Louis Dekker

    Commentator Formule 1

  • Louis Dekker

    Commentator Formule 1

"Ben je fan van Justin Bieber?"

"Heb je je vermaakt bij Barcelona – Bayern?"

"Hoe staat het met het rijbewijs? En rij je al in België?"

Zomaar wat vragen tijdens een dertien minuten durend onderonsje dat Max Verstappen op het Circuit de Catalunya had met de Nederlandse pers. De Bieber-vraag was de aftrap, bedoeld als ijsbreker.

Verstappen ging er niettemin uitgebreid op in. Aanleiding: zijn moeder Sophie liet zich onlangs ontvallen dat ze in Max de Nederlandse Justin Bieber ziet. Waarschijnlijk doelde ze op de immense belangstelling van meisjes voor haar zoon nu hij wereldwijd een van de twintig Formule 1-coureurs is.

"Bieber... Wat moet je er mee. Ik was er wel een beetje verbaasd over en vond het niet echt een compliment. Maar ja, het blijft toch je moeder. De Belgische kant van de familie."

Keurig

Ook de andere vragen werden keurig beantwoord. Zo is Max Verstappen: hij geeft altijd antwoord. Ook als de vragen er niet toe doen of voor de duizendste keer worden gesteld. Dus nu weten we dat hij heeft genoten van de Messi-show in Barcelona. “Ik was nog nooit in Camp Nou geweest. Leuk om te zien. Bij de 2-0 werd het stadion helemaal gek."

En met z’n rijbewijs komt het ook wel goed. "Een paar rijlessen is verplicht, dus ik zal er wel een stuk of zes moeten doen. Ik maak me daar geen zorgen over, hoor."

Updates

Dan de inhoud. Renault heeft de afgelopen weken hard gewerkt om problemen met de motor te tackelen. Zowel de snelheid als de betrouwbaarheid laat te wensen over. Verstappen haalde met zijn Toro Rosso slechts één keer de finish in vier grands prix.

Renault beweert dat de motor door updates sneller en betrouwbaarder is geworden, maar de waarheid is dat niemand weet of dat echt zo is. Ook Max Verstappen niet. "Het is afwachten. Ik blijf positief, maar we moeten eerst maar eens de baan op. Dan zien we wel", zegt hij nuchter. "Resultaten op de testbank en in de windtunnel zijn mooi, maar het circuit telt. Na de eerste twee trainingen weten we meer."

Het 'bodywork' van de bolide van Verstappen in de Spaanse zon

Rempunten

Verstappen racet voor het eerst met een Formule 1-auto op een circuit dat hij kent. Net als nagenoeg alle teams was Toro Rosso dit voorjaar bij de uitgebreide wintertest op het circuit in Montmeló, op een steenworp afstand van Barcelona.

Ook Verstappen kan het circuit inmiddels dromen. "We hebben hier al heel wat race-afstanden afgelegd. Ik heb daarom niet zoveel tijd nodig om rempunten te vinden. Dat scheelt veel tijd. We weten al veel. Dat helpt."

Ach, als de motor heel blijft komen de punten vanzelf.

Max Verstappen

Hamvraag is of de Toro Rosso op het Circuit de Catalunya wél de finish haalt. Verstappen gaat ervan uit dat het goed komt. "Je moet toch een beetje optimistisch blijven.”

De Limburger aast op punten, maar beseft dat Mercedes, Ferrari en Williams een maat te groot zijn. "Dus ik ga voor de zevende plek. Dat zou mooi zijn. Als alles goed werkt moeten we Sauber, Lotus, Force India en anderen achter ons kunnen laten. Ach, als de motor heel blijft, komen de punten vanzelf."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl