NOS Nieuws

Britse partijleiders hebben gestemd

Partijleiders stemmen

De Britse premier David Cameron en zijn belangrijkste uitdager, Ed Miliband hebben hun stem uitgebracht voor de parlementsverkiezingen. Ze gingen met hun vrouw het stemlokaal in, poseerden daarna voor de fotografen maar zeiden niets.

Om te voorkomen dat de uitslag wordt beïnvloed, mag op de verkiezingsdag geen campagne worden gevoerd.

Alleen foto's

Bij onder meer de BBC wordt vandaag ook geen aandacht besteed aan de onderwerpen in de campagne. Op het liveblog van de omroep zijn alleen foto's van stemmende politici te vinden en uitleg over de verkiezingen.

Premier Cameron, de leider van de Conservatieven, heeft de afgelopen maanden campagne gevoerd met de boodschap dat Groot-Brittannië in chaos wordt gestort als de Labourpartij van Miliband het voor het zeggen krijgt. Volgens Miliband is zijn Labourpartij de enige die opkomt voor werkende mensen.

Het lijkt een nek-aan-nek-race te worden tussen de twee partijen.

Andere partijen

Ook Nigel Farage van de anti-EU partij UKIP heeft zijn stem uitgebracht, net als Nicola Sturgeon van de Schotse Onafhankelijkheidspartij SNP. Die laatste haalt naar verwachting veel stemmen binnen, zegt NOS-correspondent Tim de Wit. Haar partij zou volgens hem wel eens de derde van het land kunnen worden en dus een belangrijke rol kunnen spelen bij een eventuele coalitie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl