NOS Nieuws

Luchthaven Rome uren dicht na brand

De vluchten naar en van Rome worden langzaam weer hervat

In Rome is de luchthaven Rome Fiumicino afgesloten geweest vanwege brand. Het vuur ontstond iets na middernacht bij terminal 3, in een gebied op de luchthaven waar winkeltjes en cafés zitten.

De oorzaak is waarschijnlijk kortsluiting in een bar. Zo'n 400 vierkante meter winkelgebied ging in vlammen op. In totaal werd zo'n 1000 vierkante meter verwoest.

Geannuleerd

Sinds 12.00 uur wordt het vliegverkeer langzaam hervat, twee uur eerder dan verwacht. Vanochtend werden de Europese vluchten van en naar de internationale luchthaven geschrapt. Alleen intercontinentale vluchten werden toegelaten.

Verscheidene Nederlandse vluchten van en naar Rome zijn geannuleerd.

Snelweg dicht

De brand op de luchthaven is inmiddels onder controle. Drie mensen hebben rook ingeademd maar niemand raakte ernstig gewond.

De brandweer rukte vannacht uit met twintig wagens. De snelweg die de internationale luchthaven met de Italiaanse hoofdstad verbindt, werd vanochtend afgesloten om hulpdiensten de ruimte te geven.

Inmiddels is de weg weer open in de richting van Rome. Ook het treinverkeer van het vliegveld naar de stad is weer hervat. Richting het vliegveld is nog steeds alles dicht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl