NOS Nieuws

Waarschuwing voor tornado's en tijgers in Oklahoma

  • Reuters
    Beelden van de storm in Oklahoma
  • KWTV/KOTV
    Beelden van de storm in Oklahoma
  • Reuters
    Beelden van de storm in Oklahoma

Tornado's hebben de afgelopen nacht flink huisgehouden in de Amerikaanse staat Oklahoma. De wervelwinden richtten veel schade aan. Het is nog niet duidelijk of er ook slachtoffers zijn gevallen.

Van Texas tot Nebraska werd gewaarschuwd voor tornado's. In het gebied werden ongeveer twintig wervelwinden gezien. Het noodweer was op zijn hevigst ten zuidwesten van Oklahoma City.

Het vliegveld van de stad werd korte tijd geëvacueerd vanwege de stormen. Passagiers, bemanningsleden en medewerkers van het vliegveld moesten schuilen in de voetgangerstunnels.

Elders werden auto's en hoogspanningsmasten omver geblazen en bomen ontworteld. Op beelden uit het gebied is ook veel schade aan gebouwen te zien.

Veel regen

In de stad is voor het eerst in de geschiedenis een waarschuwing voor 'flash floods' afgegeven, verraderlijke overstromingen door zware regenval. Mensen worden gewaarschuwd niet te schuilen in gebieden die snel onderlopen, zoals greppels.

Volgens meteorologen is er in het gebied in mei nog nooit zo veel regen gevallen op één dag. In Oklahoma is er met 15 centimeter regen nu al meer gevallen dan anders de hele maand.

Tijgers

In de voorstad Tuttle waarschuwde de politie voor tijgers en andere wilde dieren, nadat een safaripark door de stormen was getroffen. De politie beval omwonenden binnen te blijven.

Hoewel later bleek dat er geen dieren waren ontsnapt, was #Tigernado al snel wereldwijd trending op Twitter.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl