Roger Federer druipt af in Madrid
NOS Sport

Federer buigt in tiebreaks na missen matchpoints

Op het masterstoernooi van Madrid heeft Nick Kyrgios voor een daverende verrassing gezorgd door Roger Federer uit te schakelen. De 20-jarige Australiër, de nummer 35 van de wereld, bleek in drie tiebreaks net iets taaier dan de Zwitser: 6-7 (2), 7-6 (5), 7-6 (12).

In de zinderende slotfase liet Federer twee wedstrijdpunten onbenut. Met een backhandfout bezegelde de nummer een van de plaatsingslijst na ruim tweeënhalf uur, op zijn zesde matchpoint tegen, zijn eigen lot.

Vorig jaar meldde Federer zich nog op het laatste moment af voor het masterstoernooi in Spanje (wegens de geboorte van zijn tweede tweeling) en een jaar eerder verloor hij in de tweede ronde van Kei Nishikori. In 2009 en 2012 schreef hij het toernooi op zijn naam.

ATP Madrid 2015: Kyrgios-Federer

Grote toernooien

Kyrgios, vorige week nog verliezend finalist in Estoril, presteert in zijn nog prille carrière vooral goed op de grote toernooien. Zo haalde hij vorig jaar al de laatste acht op Wimbledon, waar hij Rafael Nadal en Richard Gasquet versloeg, en dat kunstje herhaalde hij dit jaar op de Australian Open.

Opvallend genoeg kwam Kyrgios tot vorige week nog nooit voorbij de tweede ronde op een ATP 250-toernooi. Bovendien had hij nog nauwelijks ervaring op gravel en haalde hij alleen op Roland Garros in 2013 de tweede ronde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl