Groningen huldigt FC Groningen
NOS Voetbal

'Komend seizoen laten wij heel Europa beven'

"Afgelopen zondagavond hebben wij de Kuip doen beven... komend seizoen laten wij heel Europa beven!" Dat waren de veelbelovende woorden waarmee Hans Nijland, algemeen directeur van FC Groningen, de selectie en staf introduceerde op het podium in het Stadspark, waarna de bekerwinnaars massaal werden toegejuicht door het Groningse publiek.

Groningers bouwen feestje op podium

Het eerste woord namens de spelers en staf was aan aanvoerder Maikel Kieftenbeld. Nadat hij eerst een rondje over het podium had gerend met de 'dennenappel', sprak hij het publiek toe. "Groningen, we hebben hem! Superbedankt voor de sfeer afgelopen zondag. Jullie hebben ons de dag van ons leven bezorgd", aldus Kieftenbeld.

We gaan op de trekker naar Madrid!

Groningen-keeper Sergio Padt

Trainer Erwin van de Looi deed - in tegenstelling tot Nijland - geen voorspellingen over komend seizoen. Hij bedankte vooral de supporters. "Toen we zondag om zes uur aan de wedstrijd begonnen, zag ik links een spandoek waar alles op staat waar het om gaat: 'wij zijn Groningen!' En de prijs die we gewonnen hebben is ook van ons samen. Want wij zijn Groningen: de staf, de spelers, maar vooral: jullie!"

Van de Looi: wij zijn Groningen

"Tien keer beter dan PSV"

Keeper Sergio Padt en middenvelder Nick van der Velden kwamen op het podium nog wel even terug op de belofte van de algemeen directeur. "We gaan op de trekker naar Madrid", zongen de spelers uit volle borst voor zo'n 30.000 man.

Tot slot ontpopte Jarchinio Antonia zich tot spreekstalmeester: "Hebben jullie de huldiging PSV gezien? Dat was niks vergeleken met dit. Zij gaan Champions League spelen, wij gaan Europa in. Wij gaan het tien keer beter doen dan PSV."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl