NOS Nieuws

SpaceX test nieuwe schietstoel voor astronauten

SpaceX test nieuw schietstoelsysteem

Het Amerikaanse ruimtebedrijf SpaceX heeft de eerste test uitgevoerd met een nieuw schietstoelsysteem voor astronauten. In plaats van een enkele schietstoel voor een astronaut, werd nu een complete capsule gelanceerd vanaf een soort test-raket.

Het experiment, dat werd uitgevoerd vanaf Cape Canaveral in Florida, was volgens SpaceX een groot succes. Aan boord van de capsule waren geen mensen, maar wel dummy's die net zo zwaar zijn als gemiddelde astronauten.

"Maar als er echte mensen aan boord waren geweest, dan hadden ze deze test met gemak overleefd", reageerde Elon Musk, de directeur van SpaceX. De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA heeft SpaceX gefeliciteerd met de succesvolle test.

Goederen

SpaceX is een bedrijf dat goederen vervoert in de ruimte. Het lanceert regelmatig ruimtevoertuigen met bevoorrading voor het internationale ruimtestation ISS.

Het bedrijf wil vanaf 2017 ook astronauten de ruimte in brengen. Met dit nieuwe schietstoelsysteem probeert SpaceX het personenvervoer in de ruimte zo veilig mogelijk te maken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl