NOS Voetbal

'Groningen-PEC Zwolle kan gewoon doorgaan'

'Groningen-PEC is geen risicowedstrijd'

Ondanks de acties van de politiebonden wil burgemeester Peter den Oudsten van Groningen het eredivisieduel tussen FC Groningen en PEC Zwolle gewoon laten doorgaan. Vanwege de acties zijn er voor de wedstrijd niet voldoende agenten beschikbaar, maar dat hoeft volgens de burgemeester geen probleem te zijn.

"Je moet eerst kijken welke risico's zo'n wedstrijd oplevert. De wedstrijd van aanstaande zondag tegen PEC Zwolle levert niet zo'n groot risico op", schat Den Oudsten in. "Dus voor zover ik het nu kan overzien, laat ik het gewoon doorgaan."

Het duel, dat zondag om 14.30 uur gespeeld wordt in de Euroborg, is een herhaling van de bekerfinale. Deze verliep afgelopen zondag zonder problemen en werd gewonnen door de Groningers.

Goede band

De aanloop naar de bekerfinale zorgde voor een goede band tussen beide clubs. "Onze relatie met Zwolle is de laatste tijd langzaam opgebouwd, dus die is prima. Als het een risicowedstrijd zou zijn, met de kans dat de supporters elkaar te lijf gaan, dan is het anders", meent Den Oudsten.

De politiebonden voeren al ruim zeven weken actie voor een betere cao. Ze vinden dat het bod van minister Van der Steur het politiewerk geen recht doet en dat de arbeidsvoorwaarden erdoor verslechteren.

Den Oudsten veroordeelt de acties van de politie niet. "Ik begrijp dat de bonden fel ageren tegen het beleid van de rijksoverheid en dat daar acties bij horen, respecteer ik.

Feyenoord-Vitesse

Ook bij de wedstrijd tussen Feyenoord en Vitesse zijn niet voldoende agenten beschikbaar. De gemeente Rotterdam heeft nog geen beslissing genomen over het al dan niet doorgaan van dit duel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl