Een pc van Lenovo
NOS Nieuws

Opnieuw beveiligingsfouten in software Lenovo-pc's

  • Nando Kasteleijn

    Techredacteur

  • Nando Kasteleijn

    Techredacteur

Opnieuw zijn er beveiligingsfouten gevonden in de software van Lenovo-computers. De lekken zijn inmiddels gedicht, maar de software moet wel handmatig worden geüpdatet. Door de fouten konden kwaadwillenden programma’s installeren die vanaf de buitenkant leken op Lenovo-programma’s, maar dit niet waren.

Met als gevolg dat hackers konden binnendringen op computers en vervolgens informatie konden stelen. De lekken zijn in februari ontdekt door beveiligingsbedrijf IOActive. Lenovo werd er direct van op de hoogte gesteld en loste de problemen begin april op.

Superfish

Het is de tweede keer in korte tijd dat er fouten worden gevonden in Lenovo-computers. Begin dit jaar raakte 's werelds grootste computerverkoper ook al in opspraak. Er bleken grote beveiligingsfouten te zitten in 'Superfish', een programma waarmee Lenovo advertenties verkoopt en dat standaard wordt meegeleverd op pc's.

Door fouten in de software konden kwaadwillenden makkelijk op de computer inbreken. Na de ophef besloot Lenovo om de software niet meer mee te leveren. Ook maakte de computerbouwer het mogelijk om de software te verwijderen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl