Vreugde bij Nemanja Gudelj na een goal tegen ADO Den Haag
NOS Voetbal

'Gudelj is een winnaar met Servisch temperament'

Het aantrekken van Nemanja Gudelj is een goede zet van Ajax, oordeelt NOS-verslaggever Arno Vermeulen. "Hij heeft power, duelkracht en is een geweldige schutter. Gudelj is bovendien een echte winnaar, een Serviër met temperament." Die kwaliteiten kunnen de Amsterdammers goed gebruiken volgend seizoen.

Vermeulen: "Zo'n type speler ontbrak dit jaar bij Ajax. Het was teveel van hetzelfde. Als je in een supermarkt veel vegetarische producten verkoopt, is het voor de mensen die biefstuk willen prettig als dat er ook is. Zo zie ik het. Bovendien is Gudelj een echte winnaar. Een Serviër met temperament."

Als je in een supermarkt veel vegetarische producten verkoopt, is het voor de mensen die biefstuk willen prettig als dat er ook is.

NOS-voetbalverslaggever Arno Vermeulen

Luxeprobleem

Ajax-trainer Frank de Boer krijgt door de komst van Gudelj wel te maken met een luxeprobleem. Er zijn al veel middenvelders en bovendien zou ook Rafael van der Vaart nog terug kunnen keren in Amsterdam. Het wordt volgens Vermeulen dan ook interessant hoe het middenveld eruit komt te zien.

"Je hebt naast Gudelj ook Davy Klaassen, Daley Sinkgraven, Lasse Schöne, Riechedly Bazoer, Thulani Serero en Lucas Andersen. En er zijn maar drie plaatsen. En de eigen jeugdtalenten, waar Ajax zo hoog op inzet, die zullen flink moeten knokken." Vermeulen heeft wel een idee hoe Frank de Boer het middenveld in zou kunnen vullen.

"Ik denk dat Klaassen en Gudelj als ze fit zijn altijd spelen. Sinkgraven en Bazoer komen in aanmerking voor de derde plek. Serero is er voor de breedte en Schöne wordt dit seizoen al niet als middenvelder gebruikt. Volgend jaar dan waarschijnlijk ook niet. Andersen moet verhuurd worden. Die moet doorgroeien en zich ontwikkelen."

Familie

Naast Nemanja Gudelj, komen ook vader Nebojsa (waarschijnlijk als scout) en broertje Dragi (als jeugdspeler) mee naar Amsterdam. "Zijn vader is belangrijk voor hem, Gudelj heeft hem niet voor niets op zijn been laten tatoeëren. Het is slim van Ajax om hem er eventueel als scout bij te nemen, hij kent de Servische markt. En dat zijn broertje ook meekomt, dat zijn geen dingen waarop Ajax het zou laten schieten."

Al met al is het aantrekken van Gudelj door Ajax wel te rechtvaardigen, oordeelt Vermeulen. "Bij transfers is het altijd afwachten hoe ze uitpakken, maar veel stoplichten staan op groen wat betreft Gudelj. Frank de Boer zal iets herkennen in zijn uitstraling. Hij gedraagt zich als een winnaar en is een goede voetballer. En zes miljoen is een goede prijs om te betalen."

Nemanja Gudelj laat de tatoeage van zijn vader op zijn bovenbeen zien

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl