RTL-presentator Antoin Peeters
NOS Nieuws

Antoin Peeters vaste presentator RTL Nieuws

Antoin Peeters (40) wordt de opvolger van Rick Nieman als vaste presentator van het RTL Nieuws. Vanaf 23 mei vormt hij samen met Merel Westrik het vaste presentatieduo in de oneven weken.

Peeters studeerde televisiejournalistiek in Tilburg. Hij werkte voor regionale omroepen tot hij in 2001 verslaggever werd bij RTL Z. Sinds 2002 is hij presentator en verslaggever bij het RTL Nieuws, de laatste drie jaar doet hij ook de royalty-verslaggeving.

Peeters zegt dat hij erg veel zin in zijn nieuwe baan heeft. Hij realiseert zich dat er voor hem veel gaat veranderen. "Als verslaggever ben je volledig gefocust op je eigen verhaal. Als vaste nieuwslezer ben je veel meer bezig met het complete beeld: al het nieuws uit binnen- en buitenland."

Trots

Hoofdredacteur Harm Taselaar zegt dat hij trots is dat de beste kandidaat uit eigen geledingen komt. "Dat zegt veel over de kwaliteit die we in huis hebben."

Rick Nieman maakte een week geleden zijn vertrek bekend. Hij is 19 jaar presentator van het RTL Nieuws geweest. Nieman wil zich gaan toeleggen op schrijven en andere journalistieke projecten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl