Minister Asscher

Asscher verbaasd over opstelling LTO

Minister Asscher is verbaasd over opmerkingen van LTO Nederland over de nieuwe flexwet. Volgens de land- en tuinbouworganisatie pakt de Wet Werk en Zekerheid niet goed uit voor een deel van het werk in de agrarische sector. LTO dringt aan op uitzonderingen.

Asscher benadrukt dat hij in februari de regels rond de transitievergoeding voor flexwerkers heeft herzien, juist om te voorkomen dat seizoensarbeiders niet opnieuw worden aangenomen. De minister wijst erop dat de Tweede Kamer en de werkgevers daarmee akkoord zijn gegaan.

Sociaal akkoord

Hij voegt eraan toe dat de wet de uitwerking is van afspraken met werknemers en werkgevers, dus ook met LTO, in het sociaal akkoord. Asscher noemt dat "een akkoord dat is bedoeld om werknemers meer zekerheid en kansen te bieden op de arbeidsmarkt."

De minister zegt verder dat in de cao kan worden afgesproken dat werknemers zes tijdelijke contracten in vier jaar kunnen afsluiten. Dat wijkt af van de algemene regels. En sectoren kunnen altijd een verzoek bij de minister indienen voor het buiten toepassing verklaren van de regels op dit punt, benadrukt Asscher.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl