Vader Nebosja en zoon Nemanja waren bij Ajax-NAC al te gast in de Arena
NOS Voetbal

Transfer Gudelj is familieaangelegenheid

Nemanja Gudelj, die na dit seizoen AZ verruilt voor Ajax, neemt in zijn kielzog twee familieleden mee naar Amsterdam. Zijn 17-jarige broertje Dragisa gaat spelen voor Jong Ajax en ook zijn vader Nebojsa gaat bij de club aan de slag, al is nog niet precies duidelijk in welke functie.

Dragisa Gudelj tekent in Amsterdam een contract dat ingaat op 1 juli 2015 en een looptijd heeft van drie seizoenen, tot en met 30 juni 2018. Hij werd geboren op 8 november 1997 in Breda en heeft zowel de Nederlandse als de Servische nationaliteit. De 17-jarige Servisch jeugdinternational is afkomstig uit de jeugdopleiding van NAC Breda.

"Interessanter"

Het is een constructie die uit de hoge hoed van Ajax komt, maar die het Gudelj-kamp goed in de oren klonk. "Ajax kwam hiermee en dat maakte het verhaal een stuk interessanter", aldus Nemanja Gudelj. "Ik ben heel blij voor mijn broertje dat hij hier ook heeft getekend."

Nemanja Gudelj (m) viert een treffer voor NAC met zijn vader Nebosja, op dat moment coach

Opvallend is het natuurlijk wel, maar geheel nieuw is het niet dat er familielijnen lopen door de verschillende geledingen van de Arena en de Toekomst. Coach Frank de Boer had zijn broer Ronald en zijn voorganger Martin Jol nam broer Cock mee naar Amsterdam.

Bovendien is het ook voor de familie Gudelj niet nieuw. Vader en zoon hebben een gezamenlijk verleden bij NAC Breda, waar Nebojsa coach was van de selectie waarvan ook Nemanja deel uitmaakte.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl