Michael van Praag samen met Guus Hiddink bij de Zuid-Koreaanse bond.
NOS Voetbal

Van Praag met Hiddink op campagne in Korea

Ruim drie weken voor de FIFA-presidentsverkiezingen is Michael van Praag op bezoek in Zuid-Korea om campagne te voeren voor zijn kandidatuur. Al is Sepp Blatter de gedoodverfde favoriet, de voorzitter van de KNVB hoopt op 29 mei in Zürich gekozen te worden tot de nieuwe FIFA-voorzitter.

Op zijn bezoek aan Zuid-Korea, waar een ontmoeting plaatsvond met vertegenwoordigers van de voetbalbond, had Van Praag gezelschap van Guus Hiddink. De huidige bondscoach van Oranje is een graag geziene gast in Zuid-Korea, sinds hij het nationale team op het WK van 2002 tot in de halve finales coachte.

'Ik sta volledig achter Van Praag'

Na de ontmoeting met de Koreaanse voorzitter Chunh-Mong Gyu en vice-voorzitter Kim, zei Van Praag: "Het was een vriendelijk en open gesprek. Korea heeft een heldere visie over de toekomst van FIFA. Over veel zaken denken we hetzelfde."

In een videoboodschap verklaart Hiddink zijn steun aan Van Praag: "In het internationale voetbal hebben we een man nodig die transparantie brengt. Dit is in mijn ogen Michael van Praag. Ik sta volledig achter hem."

Guus Hiddink steunt Michael van Praag

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl