Thomas Müller maakte het eerste doelpunt in München
NOS Voetbal

'Barça en Bayern beginnen heel anders aan wedstrijd'

Voetbaltempel Camp Nou is woensdagavond het decor van de confrontatie tussen FC Barcelona en Bayern München. De Catalanen willen in eigen huis revanche voor de afdroging van twee jaar terug, toen Bayern over twee wedstrijden met maar liefst 7-0 won. Volgens Spanje-correspondent Edwin Winkels gaat Barça het tweeluik, ondanks de zeperd van 2013, als favoriet in.

Barcelona, koploper in de Primera Division, kende een rustige aanloop naar de halve finales van de Champions League. De ploeg is in goeden doen en de veelbesproken aanvalslinie, waarover de nodige twijfel bestond, schiet al weken met scherp.

"Luis Enrique was ook opvallend ontspannen vandaag (dinsdag, red.). Normaal lees je de spanning van zijn gezicht af, maar hij maakte zelfs wat grapjes. Hij begon de persconferentie met het feit dat hij eigenlijk met Pep Guardiola had afgesproken dat ze elkaar pas in Berlijn, waar de finale wordt gespeeld, zouden treffen", aldus Winkels.

Ondanks het goede spel van de afgelopen weken, voelt Barcelona zich volgens Winkels toch gewaarschuwd. “Natuurlijk denkt Barça aan die 4-0 en 3-0 van vorige keer. Ze weten ook dat Guardiola het team ongelooflijk goed kent. Guardiola heeft samen met Rijkaard Messi opgeleid”, zegt de in Barcelona woonachtige journalist.

“Hij kent alle spelers, behalve Suárez en Neymar, die hij niet onder zijn hoede heeft gehad. Hij weet precies hoe ze voetballen, dus wat voor verrassing zal hij in petto hebben?”

Volgens Winkels zegt de onderlinge ontmoeting van twee jaar terug weinig over de uitkomst van het duel van vanavond. "In 2013 begon de mindere vorm Messi en zag je hem helemaal niet in die wedstrijden tegen Bayern. En nu is hij in absolute topvorm, net als Neymar en Suárez", meent Winkels.

“Al zegt Barça dat het fifty-fifty is. Maar op dit moment is Barcelona het meest compleet. Ze hebben net met 6-0 en 8-0 gewonnen in de competitie, terwijl Bayern net verloren heeft en uitgeschakeld is in de beker. Ze beginnen toch wel anders aan de wedstrijd."

In 2013 begon de mindere vorm Messi en zag je hem helemaal niet in die wedstrijden tegen Bayern. En nu is hij in absolute topvorm, net als Neymar en Suárez.

Edwin Winkels
Messi, Luis Enrique en Guardiola blikken vooruit

Het duel tussen Barcelona en Bayern München wordt vanaf 20.15 uur rechtstreeks uitgezonden op NPO 3, Radio 1 en NOS.nl.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl