NOS Nieuws

'M'n dochter en vriendin riepen: blijf bij, blijf bij'

'Mijn voorgevoel was al: dit is niet goed'

Een van de zeven mensen die gisteren een half uur vastzaten in een kermisattractie in Didam, had al een slecht voorgevoel. Tegen Omroep Gelderland zei Jan Bulten dat toen hij instapte een van de stoelen niet open wilde. Hij had daardoor niemand naast hem zitten. "Mijn voorgevoel was al: dit is niet goed. Dus ik wilde er eigenlijk ook uit, maar toen ging die toch ineens draaien."

Bulten zat met zijn vriendin en dochter in de attractie. Toen ze op 30 meter hoogte stil kwamen te hangen, hing hij met zijn hoofd naar beneden en ook zijn vriendin en dochter hingen met hun gezicht naar beneden. "Ik weet niet hoelang, ik denk een half uur of zo. En dan stroomt alles naar je hoofd natuurlijk. Je krijgt druk op de ogen, geen gevoel meer in je benen. Ik ben geloof ik ook weggevallen daar bovenin."

'Op den duur houd je het niet meer vol'

Uiteindelijk hebben zijn dochter en vriendin hem erdoorheen gesleept, zegt hij. "Ze waren aan het roepen ‘blijf bij, blijf bij’. "Dat heeft me wel op de been gehouden eigenlijk."

Ondertussen probeerde hij manieren te vinden om bij bewustzijn te blijven. "Je doet je ogen dicht, probeert rustig te blijven en probeert je hoofd steeds wat omhoog te brengen voor de bloedsomloop, omdat de druk steeds hoger wordt. Dan probeer je van alles, maar op den duur hou je dat ook niet meer vol."

Shock

Zijn stiefzoon van 12 keek vanaf beneden toe. Hij was vlak nadat iedereen veilig beneden was gekomen nog een beetje in shock, zei hij. "Mijn moeder en stiefzus riepen boven 'hij is buiten bewustzijn'. Nou dan schrik je natuurlijk heel erg."

"Dan denk je van: als ze maar niet vallen. Als ze maar beneden komen. Maar het duurde zo lang. Ik begon ook helemaal te trillen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl