Manny Pacquiao voelt aan zijn rechterschouder op de persconferentie na het gevecht met Floyd Mayweather
NOS Sport

Pacquiao moet voor de rechter komen

Twee inwoners van de Amerikaanse staat Nevada slepen Manny Pacquiao voor de rechter. Ze voelen zich belazerd door de Filipijnse bokser, omdat hij een schouderblessure heeft verzwegen in de aanloop naar het 'Gevecht van de Eeuw' tegen de Amerikaan Floyd Mayweather.

Het tweetal, Stephane Vanel en Kami Rahbaran, moest betalen om de wedstrijd zaterdag te zien en beroept zich nu op een wet die consumenten beschermt tegen fraude.

Blessure

Pacquiao bekende pas na zijn nederlaag met een schouderblessure te hebben gevochten. Hij had in de aanloop naar het belangrijke gevecht tijdens een sparringpartijtje een pees in zijn schouder gescheurd.

Voor het duel repte hij met geen woord over zijn blessure om Mayweather niet wijzer te maken. Ook de organisatie wist niets van zijn kwetsuur. Francisco Aguilar, voorzitter van de boksbond in Nevada, heeft al gezegd dat hij wil dat er er een onderzoek komt.​

400 miljoen dollar

Het duel in het weltergewicht tussen de twee meervoudige wereldkampioenen gold als het lucratiefste ooit; de opbrengst wordt geschat op meer dan 400 miljoen dollar. Beide boksers verdienden zelf meer dan 100 miljoen dollar aan het gevecht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl