Kleine zege Juventus in eerste duel met Real

CL: Juventus - Real Madrid

Juventus heeft het eerste duel met Real Madrid in de halve finales van de Champions League met 2-1 gewonnen.

De alleraardigste eerste helft werd besloten met een 1-1 stand, die recht deed aan het spelbeeld. Juventus had het aanvankelijk voor het zeggen. De Italianen dwongen met agressief spel balverlies van Real af en kwamen op 1-0 via de vorige zomer van Real overgenomen Álvaro Morata. Hij tikte van dichtbij binnen uit de rebound van een door Iker Casillas gekeerd schot van Carlos Tévez.

Doelman Gianluigi Buffon had in de eerste 20 minuten alleen een schot van Toni Kroos te verwerken gekregen, maar zag Real wel steeds meer bij hem in de buurt verschijnen. Na een flitsende aanval over links en een fraaie voorzet van James Rodríguez was hij kansloos op de kopbal van Cristiano Ronaldo. Kort voor rust kopte Rodríguez op de lat.

Strafschop

Tien minuten na rust kwam Juventus opnieuw op voorsprong. Na een vlijmscherpe counter zag Dani Carvajal zich genoodzaakt aan de noodrem te trekken. Hij haalde Tévez onderuit die zelf de toegekende strafschop benutte.

Een handvol minuten na de 2-1 leek de koud voor Isco het veld ingekomen Javier Hernandez de gelijkmaker in te luiden met een scherpe voorzet vanaf links, die Rodríguez en Ronaldo maar net misten. Real kwam daarna zelf ook goed weg toen invaller Fernando Lorrente Casillas uitspeelde op de achterlijn, maar niemand bereikte met zijn voorzet.

In blessuretijd had Llorente zijn club zelf een betere uitgangspositie kunnen bezorgen voor de return (woensdag 13 mei) als hij uit een vrije trap van Andrea Pirlo zijn hoofd wel goed tegen de bal had gekregen. Nu kon de naarstig naar de bal grabbelende Casillas de bal met kunst en vliegwerk uit zijn doel houden.