Fabricio Coloccini speelt al sinds 2008 in Newcastle
NOS Voetbal

Aanvoerder Newcastle schrijft open brief

Fabricio Coloccini, de aanvoerder van Newcastle United, heeft in een open brief zijn excuses aangeboden voor de teleurstellende resultaten van ‘The Magpies’. De Argentijn steekt op de website van Newcastle, dat zich zelfs zorgen moet maken om degradatie, de hand in eigen boezem.

"Allereerst wil ik me uit naam van de selectie verontschuldigen voor de periode die we doormaken. Dit is voor ons net zo pijnlijk als voor jullie, want wij stappen als team het veld op met de intentie om te winnen", stelt Coloccini.

"Niet alleen om de kleuren van de club en ons shirt te verdedigen, maar ook om de duizenden fans en de stad te vertegenwoordigen. Wij snappen dat een overwinning zoveel vreugde geeft aan de stad, die voetbal ademt als geen een andere stad in Engeland."

Newcastle leed acht nederlagen op rij en is afgezakt naar de vijftiende plaats in de Premier League. "Dit gebeurt natuurlijk niet met opzet. Zowel de spelersgroep als de technische staf wil zich niet in deze positie bevinden. We hebben nog maar weinig tijd om de situatie om te draaien voor het einde van het seizoen, maar we gaan proberen om van onze fouten te leren zodat we dit niet nog eens mee hoeven te maken."

Wij snappen dat een overwinning zoveel vreugde geeft aan de stad, die voetbal ademt als geen een andere stad in Engeland.

​Fabricio Coloccini

Pijn

Coloccini speelt al vanaf 2008 bij Newcastle en toont begrip voor de teleurgestelde supporters. "Ik ben ook een fan en ik begrijp hoeveel pijn dit doet, maar de beste fans zijn er ook op het moment dat de club er op z'n slechtst voor staat", aldus de clubman, die de fans vraagt om hun steun tijdens het thuisduel met West Bromwich Albion van aankomende zaterdag.

"We hebben jullie meer dan ooit nodig. We moeten samen zijn, één zijn, als een familie. Spelers en staf zijn samengekomen om alle problemen achter ons te laten en ons volledig te kunnen focussen op de drie finales die we nog op het programma hebben staan."

Stand onderin de Premier League

PositieClubDuels/punten
14.Aston Villa35-35 (-21)
15.Newcastle United35-35 (-24)
16.Leicester City35-34 (-15)
17.Hull City35-34 (-15)
18.Sunderland34-33 (-22)
19.Queens Park Rangers35-27 (-22)
20.Burnley35-26 (-27)

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl