NOS Sport

Bemanning Brunel 'spoorloos' in Bermudadriehoek

De boten van de Volvo Ocean Race hebben de de beruchte Bermudadriehoek achter zich gelaten. Daar was het de afgelopen dagen afzien voor de bemanning; het ontbrak soms aan wind. En dat is lastig voor een zeilrace.

De oorzaak daarvan was dat er twee gebieden met wind als het ware tegen elkaar aan het blazen waren. "En dan is het wachten welke wind er gaat winnen", aldus een van de bemanningsleden van Brunel, de Nederlandse boot in de Ocean Race.

Inmiddels is het wel gaan waaien en begeven de boten zich met een snelheid van ongeveer 18 knopen (33 kilometer per uur) richting Newport, een haven ten zuiden van Boston. Dongfeng vaart momenteel aan de leiding met Abu Dhabi (+2.8 mijl) en Brunel (+6) daar net achter. De verwachting is dat de boten op 7 mei in de Verenigde Staten zullen arriveren.

Bemanning Brunel spoorloos

Tijd voor grappen

De bemanning van de Brunel heeft ondertussen ook nog tijd voor een grap. Middenin de Bermudadriehoek gaat een van de bemanningsleden op zoek naar zijn kameraden. En die blijken ineens allemaal verdwenen. Een knipoog naar de spookverhalen die over de Bermudadriehoek altijd de ronde doen.

Waar ze zich dan verstopt hadden, dat blijft even schimmig en raadselachtig als de Bermudadriehoek zelf.

Nog twee dagen varen naar Newport

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl