Bezoekers in regenkleding tijdens het Bevrijdingsfestival van Groningen
NOS NieuwsAangepast

Meeste Bevrijdingsfestivals begonnen later door slecht weer

Door het slechte weer beginnen enkele festivals later dan gepland. Assen besloot om het Bevrijdingsfestival later te laten beginnen vanwege het onweer. Rond 15.45 uur begon het feest, bijna vier uur later.

"Het besluit is genomen in overleg met de politie, de gemeente en de hulpdiensten, op basis van gegevens van Meteoconsult", zegt de organisator van het festival tegen RTV Drenthe.

Bevrijdingsdag valt in het water: een overzicht

Gewond

In Roermond is vanmiddag tijdens het Bevrijdingsfestival een vrouw gewond geraakt toen een stuk dak van een marktkraam op haar hoofd terechtkwam. Het festival werd tijdelijk stilgelegd vanwege het slechte weer. De politie adviseert mensen om regenkleding aan te trekken.

De bezoekers van het festival in Zwolle zijn kletsnat geworden door de harde regen. Ook moeten ze zich opmaken voor harde windstoten. Desondanks gaat het feest daar door.

'Buien vanuit het zuiden over Nederland'

Het festival in Almere is uren uitgesteld vanwege het slechte weer. Het feest zou om 12.00 uur beginnen, maar is uitgesteld tot 17.00 uur. In Groningen zijn de festiviteiten nog niet begonnen vanwege het slechte weer. Mensen krijgen het advies om later naar het Bevrijdingsfestival te komen. Ook in Haarlem werd dat advies korte tijd gegeven.

  • Twitter/Thomas Siahaya
    Regen bij Bevrijdingsfestival Vlissingen
  • NOS / Henrik-Willem Hofs
    Slecht weer bij Bevrijdingsfestival in Vlissingen
  • NOS / Inge van de Weerd
    Mainstreet in Zwolle
  • ANP
    De organisatie heeft mensen opgeroepen later naar het Bevrijdingsfestival van Groningen te komen
  • ANP
    Bezoekers hebben zich voorbereid op de regen
  • ANP
    Bezoekers in regenkleding tijdens het Bevrijdingsfestival van Groningen

Gisteren besloot de organisatie van het Bevrijdingsfestival in Enschede al de aanvangstijd te veranderen van 12.00 uur in 15.00 uur. Een speciaal onderdeel voor kinderen is afgelast.

In Groesbeek in Gelderland zijn bezoekers van het bevrijdingsmuseum weggestuurd. Omdat er een lange rij buiten stond en er slecht weer op komst was, kregen mensen het advies om later terug te komen.

Noodweer

De buien trekken langzaam vanuit het zuidwesten naar het noordoosten. In Vlissingen, waar om 13.00 uur premier Rutte de aftrap gaf voor de Bevrijdingsfestivals, brak rond 11.30 uur het noodweer los. Nadat de hevigste buien waren weggetrokken, kon het feest beginnen.

Ook op andere plaatsen gaat het Bevrijdingsfeest gewoon door, zoals in Zwolle en Den Bosch. De organisatoren houden de weerberichten in de gaten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl