Ali Bin al-Hussein
NOS Voetbal

Prins Ali ontkent en gaat gewoon door

Prins Ali bin Al-Hussein, een van de drie kandidaten om Sepp Blatter op te volgen, heeft via een persbericht laten weten dat hij "tot het einde doorgaat met de race". Gisteren verschenen in diverse media berichten dat Prins Ali bereid zou zijn om zich terug te trekken om zo één kandidaat te steunen.

Nu zijn er nog vier mannen die eind deze maand meedoen aan de verkiezingen om voorzitter van de FIFA te worden. Michael van Praag, Luis Figo, Ali bin Al-Hussein en Sepp Blatter. Algemeen wordt aangenomen dat de huidige voorzitter, Sepp Blatter, de meeste landen achter zich heeft te staan. En dus de verkiezing zal gaan winnen.

Tegenover de BBC zei Ali bin Al-Hussein gisteren: "Het is belangrijk dat we de persoon ondersteunen die de beste kans heeft om de FIFA te veranderen. Op een gegeven moment zal daarover een discussie ontstaan." Die woorden zijn, volgens de prins, dus verkeerd uitgelegd.

Van Praag speelt met dezelfde gedachten

Van Praag liet zich vorige week in Bahrein in soortgelijke bewoordingen uit. "Er kan een moment komen dat ik met de andere twee uitdagers om de tafel ga zitten om te kijken of het wellicht zin heeft om onze krachten te bundelen. Maar daar ligt geen afspraak voor'', liet Van Praag weten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl