Jimmy Butler (r) en Iman Shumpert

Bulls en Clippers op voorsprong in play-offs

Chicago Bulls is in de tweede ronde van de play-offs van de NBA op voorsprong gekomen tegen Cleveland Cavaliers. Op bezoek in Cleveland werd een 99-92 overwinning geboekt. Ook Los Angeles Clippers wist de eerste partij in de tweede ronde te winnen: Houston Rockets werd met 117-101 verslagen.

Derrick Rose (25 punten) was samen met Pau Gasol (21 punten) en Jimmy Butler (20 punten) de grote man bij Chicago Bulls, dat in de vorige ronde Milwaukee Bucks uitschakelde (4-2).

The Cavs speelden voor het eerst zonder Kevin Love, die vier tot zes maanden is uitgeschakeld vanwege een schouderblessure. Ook J.R. Smith was afwezig en dat had invloed op de ploeg. Zelfs Kyrie Irving (liefst 30 punten) en LeBron James (19 punten en 15 rebounds) konden niet er niet voor zorgen dat de overwinning in eigen huis bleef.

Griffin doet van zich spreken

Los Angeles Clippers boekte in de Western Conference een ruime overwinning op The Rockets. Blake Griffin deed opnieuw van zich spreken met 26 punten, 14 rebounds en 13 assists. Het was zijn tweede triple-double achtereen.

Houston, dat alleen in het eerste kwart van een voorsprong mocht genieten, leek ruim zeven minuten voor tijd nog bij machte om de partij naar zich toe te trekken. De ploeg van Kevin McHale kwam terug tot 88-89, maar Matt Barnes leidde vervolgens een sprint van The Clippers in. Hij tekende voor twee driepunters, waarna zijn LA Clippers in slechts drie minuten uitliep naar 101-88. De wedstrijd was daarna gespeeld.

De volgende wedstrijden worden in de nacht van woensdag op donderdag gespeeld.