Nelly de Vries-Lammerts
NOS Nieuws

Oudste inwoner van Nederland viert verjaardag

Mevrouw Nelly de Vries-Lammerts viert vandaag haar 110e verjaardag. Zij is sinds augustus vorig jaar de oudste inwoner van Nederland. Burgemeester van Amersfoort Lucas Bolsius brengt haar vandaag een felicitatiebezoek.

Nelly de Vries werd op 5 mei 1905 geboren in Rotterdam. Daar groeide ze op. Uiteindelijk kwam ze via Doorwerth, Den Bosch en Utrecht in Amersfoort terecht. Ze trouwde in 1933 en kreeg zes kinderen. Haar echtgenoot overleed al in 1969; ze mist hem nog steeds heel erg.

Actief

Nelly de Vries was altijd heel actief. Ze zwom, wandelde en fietste en haalde op haar 65e nog haar rijbewijs. Hoewel ze nog opmerkelijk gezond is, kan ze niet meer lopen, fietsen en zien. Ze luistert nog wel graag naar klassieke muziek; pianomuziek heeft haar voorkeur - zelf speelde ze ook jarenlang.

Historie

Nelly de Vries was negen toen de Eerste Wereldoorlog uitbrak en veertig toen Nederland werd bevrijd van de Duitse bezetting.

Het record van oudste inwoner van Nederland aller tijden heeft de 110-jarige De Vries nog niet gehaald. De in 2005 overleden Henny van Andel-Schipper is met 115 jaar de oudste inwoner ooit van Nederland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl