Aaron Ramsey viert het tweede doelpunt van Arsenal

Arsenal weer gedeeld tweede na zege

Arsenal houdt goede papieren om als tweede te eindigen in de Premier League. De Londenaren hadden maandagavond aan één helft genoeg om Hull City op eigen veld te kloppen: 3-1.

Alexis Sánchez bracht Arsenal bij een vrije trap met fortuin op 1-0 dankzij een van richting veranderde bal, die via de muur van Hull City in het doel belandde. Ook Aaron Ramsey had wat geluk toen zijn inzet via Paul McShane precies in de hoek van het doel terechtkwam: 2-0.

Ramsey en Sánchez waren vlak voor rust ook de vormgevers van de 3-0. De Chileen werd door de Welshman op fraaie wijze alleen voor de keeper gezet en maakte het karwei gedecideerd af.

Opleving Hull

In de tweede helft deed Stephen Quinn in de 56ste minuut wat terug voor Hull en leek de degradatiekandidaat zich op te maken voor een comeback. Arsenal kwam even onder druk, maar speelde uiteindelijk zonder grote problemen de wedstrijd uit.

Door het resultaat blijft Arsenal na 34 duels gedeeld tweede met Manchester City (70 punten) achter landskampioen Chelsea. De ploeg van Arsène Wenger heeft echter één duel minder gespeeld dan City.