Clubtopscorer Burak Yilmaz was opnieuw belangrijk voor Galatasaray

Galatasaray simpel langs middenmoter Akhisar

Galatasaray heeft in navolging van Besiktas en Fenerbahçe geen misstap begaan in de strijd om de Turkse landstitel. De club uit Istanbul won met 2-0 de uitwedstrijd bij middenmoter Akhisar Belediyespor.

Met Wesley Sneijder in de basis namen de bezoekers voor rust een ruime voorsprong dankzij clubtopscorer Burak Yilmaz. Eerst scoorde de spits in de rebound na een poging van Sneijder en bij de 2-0 kopte Yilmaz een voorzet van Emre Çolak hard binnen.

Na rust liet Galatasaray de touwtjes vieren, waardoor de thuisploeg zich vaker voor het doel van Fernando Muslera meldde. Een aansluitingstreffer zat er echter niet in voor Akhisar.

Spanning

Met nog vijf speelronden te gaan blijft Galatasaray (64 punten) de ranglijst aanvoeren met Besiktas, dat afgelopen zondag met 2-0 van Trabzonspor won. Fenerbahçe was dit weekend met 4-3 te sterk voor hekkensluiter Balikesirspor en volgt op één punt van de koplopers.