Antoinette de Jong tijdens de Olympische Spelen in Sotsji
NOS Schaatsen

'Dit is voor mij een heel veilige, goede keuze'

Schaatsster Antoinette de Jong is blij met haar overstap naar Team4Gold, de nieuwe ploeg van Ireen Wüst. Zorgen over een sponsor, die vooralsnog ontbreekt, maakt de 20-jarige Friezin zich dan ook niet.

"Het voelt niet alsof ik een heel groot risico neem", zegt De Jong, die in 2014 wereldkampioene allround bij de junioren werd en deelnam aan de Olympische Spelen in Sotsji. "Ireen is gewoon een heel goede schaatsster. Ik ben er zeker van dat er straks een goede sponsor komt die ons wil financieren."

Voor De Jong is het vooral belangrijk dat het op sportief vlak goed zit. "Ik ben nu vooral bezig met goed rijden", aldus de schaatsster, die onder coach Jillert Anema een teleurstellend seizoen kende. "Het is belangrijk dat ik technisch weer goed op de rit kom en dat ik lekker met Ireen kan trainen. Dat is voor mij gewoon de basis."

Veilige keuze

De Jong denkt bovendien dat ze veel van de meervoudig olympisch kampioene kan leren. "Zij is de beste olympiër aller tijden, en ze heeft een goede techniek die ook goed bij mij past. Qua timing kan ik heel veel van haar leren. Dit is voor mij gewoon een heel veilige, goede keuze."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl