NOS Nieuws

101-jarige geredde Nepalees was 'heel erg bang'

'Ik dacht dat ik dood zou gaan'

De 101-jarige Nepalees die gisteren levend onder het puin vandaan werd gehaald, had nooit gedacht dat hij de aardbeving zou overleven. "Ik was echt heel erg bang", zegt Funchu Tanang in een interview. "Ik dacht dat ik dood zou gaan."

De hoogbejaarde man raakte door de beving bedolven onder zijn lemen huis. Na ruim een week werd hij gevonden onder de brokstukken. Hij liep slechts lichte verwondingen op aan zijn armen en benen. "En mijn ribben doen zeer", zegt Tanang. Daardoor haalt hij wat moeilijk adem, maar dat neemt hij voor lief. "Ik ben zo blij dat ik het heb overleefd."

Bezig in de tuin

"Ik was in de tuin bezig toen de aardbeving begon. Ik raakte bedolven onder een grote steen en dacht dat het voorbij was", zegt hij tegen het Franse persbureau AFP. "Maar op de een of andere manier heb ik dit toch overleefd."

Ik begin met af te vragen wanneer het mijn beurt is om te sterven.

Funchu Tanang (101) overleefde acht dagen onder het puin

Hij kan zich de vorige grote aardbeving in Nepal, in 1934, nog goed herinneren. "Die was niet zo heftig als deze", zegt Tanang. Of hij tot twee keer toe geluk heeft gehad of heel sterk is, weet hij niet. "Maar ondanks mijn leeftijd werk ik nog steeds iedere dag."

Het dodental na de aardbeving is inmiddels opgelopen tot ruim 7200 en dat maakt hem verdrietig. "Er zijn zo veel mensen omgekomen die veel jonger zijn dan ik. Ik begin me af te vragen wanneer mijn tijd nu eens gekomen is."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl