Nick Bonino (l) in duel met Sergei Plotnikov

VS verslaat titelhouder Rusland

De jonge ijshockeyers van de Verenigde Staten blijven verrassen op het wereldkampioenschap in Tsjechië. Na overwinningen op Finland en Noorwegen werd maandag ook regerend wereldkampioen Rusland verslagen (4-2). Donderdag spelen de Amerikanen in groep B tegen Wit-Rusland.

Tijdstraffen

Trevor Lewis zette de VS na ruim zes minuten op voorsprong, maar via Anton Belov kwam Rusland in het begin van de tweede periode langszij. Torey Krug zorgde ervoor dat de VS drie minuten later alweer voor stonden.

Rusland speelde toen met twee man minder door twee tijdstraffen. Mark Arcobello zorgde in de derde periode voor 1-3, waarna de Russen via Sergei Plotnikov nog terugkwamen tot 2-3.

Rusland haalde in de slotfase nog de doelman naar de kant voor een extra veldspeler, maar kon de nederlaag niet meer afwenden. Het slotakkoord was voor Brock Nelson: 2-4.

Negen punten

Ook Zweden haalde negen punten uit de eerste drie duels. De ploeg won in groep A met 8-1 van Letland. Loui Eriksson maakte een hattrick.