Hans Nijland
NOS Voetbal

Groningen gaat bonus verantwoord investeren

FC Groningen is van plan verstandig om te gaan met het financiële extraatje dat de bekerwinst heeft gegenereerd. De eredivisionist kan door plaatsing voor het hoofdtoernooi van de Europa League volgend jaar op een flinke startpremie rekenen.

Algemeen directeur Hans Nijland van Groningen rekent op 2,4 miljoen euro van de UEFA en verwacht dat deze inkomsten verder oplopen dankzij drie (vermoedelijk uitverkochte) thuisduels. "Maar laten we omzet en winst niet met elkaar vergelijken", tempert hij alle verwachtingen. "Vergeet niet dat we extra kosten maken, omdat we ook drie Europese uitduels gaan spelen."

Geen grote uitgaven

Een hoger transferbudget of een opwaardering van de spelerssalarissen bij Groningen zitten er volgens Nijland absoluut niet in. "We gaan dat geld niet zomaar uitgeven, want het is een incidentele bijdrage. Dat komt niet terug als je het jaar daarop niet voor de Europa weet te plaatsen."

Groningen wil de bonus vooral duurzaam investeren. "Denk aan de jeugdopleiding", zegt Nijland. "We zijn bezig met de bouw van een trainingscomplex, met daarbij een topsportzorgcentrum. Je hebt er als club meer aan als je daarin durft te investeren."

Vertrek Chery

Nijland en Groningen trekken deze zomer weliswaar niet zomaar de knip voor nieuwe spelers, maar houden wel rekening met het vertrek van aanvaller Tjaronn Chery. "Je moet zo'n jongen ook een vertrek gunnen", vindt Nijland. "Hij wordt 27 jaar en heeft het hier fantastisch gedaan. Er komt heus wel weer een nieuwe Chery."

Nijland doet zuinig

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl