De campagneposter van Prins Ali Bin Al-Hussei
NOS Voetbal

Prins Ali: mogelijk één uitdager van Blatter

Er bestaat een kans dat FIFA-baas Sepp Blatter op 29 mei slechts een uitdager tegenover zich krijgt. Prins Ali Bin Al-Hussein zinspeelde daar maandag over tegenover de BBC. De Jordaniër voert nu nog met KNVB-voorzitter Michael van Praag en de Portugese oud-international Luis Figo een individuele campagne. "Het is belangrijk dat we de persoon ondersteunen die de beste kans heeft om de FIFA te veranderen. Op een gegeven moment zal daarover een discussie ontstaan", zei Prins Ali.

Bundelen

Van Praag liet zich vorige week in Bahrein in soortgelijke bewoordingen uit. "Er kan een moment komen dat ik met de andere twee uitdagers om de tafel ga zitten om te kijken of het wellicht zin heeft om onze krachten te bundelen. Maar daar ligt geen afspraak voor'', liet Van Praag weten.

Terugtrekken

Prins Ali zou volgens de BBC overwegen zich terug te trekken als kandidaat. Hij wilde dat echter maandag nog niet bevestigen. "Ik heb geweldig veel respect voor de andere twee uitdagers. We hebben allemaal onze verschillende benaderingen, maar ik denk dat we een gezamenlijk doel hebben en dat is de noodzaak van hervormingen in de FIFA. Daarbij gaat het nooit om één persoon. Voor mij is dat altijd de insteek geweest."

Prins Ali wil vertrouwen in FIFA herstellen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl