Antoinette de Jong kende een teleurstellend jaar bij Clafis
NOS Schaatsen

Antoinette de Jong naar Team4Gold, de nieuwe ploeg van Wüst

De nieuwe ploeg van Ireen Wüst begint vorm te krijgen. Antoinette de Jong, Melissa Wijfje en Jos de Vos sluiten komend seizoen aan bij Team4Gold.

De Jong is de grootste naam in dit gezelschap. De 20-jarige Friezin vertrok afgelopen week in goed onderling overleg bij Team Clafis, de ploeg van coach Jillert Anema. Ondanks een doorlopend contract mocht De Jong op zoek naar een nieuwe ploeg.

Het afgelopen seizoen verliep teleurstellend, terwijl ze het jaar daarvoor beter presteerde. Ze kwam uit op de Olympische Spelen in Sotsji en eindigde als zevende op de 3.000 meter. De Jong werd in 2014 wereldkampioen allround bij de junioren en ze veroverde wereldtitels op de 1.000 en 3.000 meter.

Wijfje en De Vos

Melissa Wijfje komt over van Jong Oranje. De 19-jarige rijdster uit Ter Aar werd afgelopen jaar wereldkampioene allround bij de junioren. Ook won ze wereldtitels op de 3.000 en 5.000 meter.

Jos de Vos (24) komt over van New Balance, de ploeg die vorig jaar onder leiding stond van trainer Johan de Wit. De Vos maakte in januari zijn debuut in de wereldbeker. Bij de NK allround in Heerenveen werd hij zesde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl