Meerkatten vanuit een helikopter boven New York City
NOS Nieuws

Meerkat kruipt richting Facebook

  • Rachid Finge

    Techredacteur

  • Rachid Finge

    Techredacteur

De app Meerkat, waarmee je met een smartphone vliegensvlug live beelden kan uitzenden op internet, werkt niet langer alleen samen met Twitter. De app werkt nu ook in combinatie met Facebook.

Meerkat werd in maart gelanceerd. Om de app te gebruiken, hoefde je alleen maar in te loggen met je Twitter-gegevens, maar al gauw brokkelde de relatie met Twitter af: dat bedrijf bleek eigen plannen te hebben voor een Meerkat-achtige app.

Niet veel later kwam Twitter met concurrent Periscope op de markt, dat qua populariteit inmiddels een voorsprong op Meerkat heeft genomen.

Facebook

Nu Meerkat wordt ondersteund door Facebook, kunnen mensen die live met Meerkat uitzenden dat meteen aan hun Facebook-vrienden laten weten.

De vraag is of er meer achter de Facebook-integratie zit dan alleen dit praktische voordeel. Er gaan geruchten dat Facebook in Meerkat een ideale overnamekandidaat ziet.

Facebook houdt zich steeds meer met video bezig en voorspelde vorig jaar dat 2015 het jaar van video op smartphones wordt. De mogelijkheid om live video uit te zenden is vanuit die gedachte geen gekke functionaliteit om aan te bieden.

Mayweather vs. Pacquiao

Meerkat en Periscope haalden dit weekend het Amerikaanse nieuws vanwege de veelbesproken bokswedstrijd tussen Floyd Mayweather en Manny Pacquiao.

Wie de wedstrijd live op televisie wilde zien, moest honderd dollar betalen. Daarop besloten gebruikers van Meerkat en Periscope hun smartphone op hun televisie te richten en de wedstrijd op die manier te filmen voor anderen.

Om copyright-redenen werden de videostreams steeds offline gehaald, maar het waren er zo veel, dat het dweilen met de kraan open was. Er was altijd wel een stream van de wedstrijd beschikbaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl