Andy Murray was nog nooit de sterkste op gravel
NOS Sport

Murray wint eerste titel op gravel na uitgestelde finale

Andy Murray heeft in München voor het eerst in zijn loopbaan een ATP-toernooi op gravel gewonnen. De Schot, die zelfs nog nooit in de eindstrijd van een graveltoernooi op de ATP-tour stond, won maandagmiddag in de uitgestelde eindstrijd van thuisfavoriet Philipp Kohlschreiber: 7-6 (4), 5-7, 7-6 (4).

Murray speelde in zijn carrière al 47 finales en vooral op hardcourt boekte hij grote successen. Zo won hij meerdere masterstoernooien op snelle ondergronden. In 2012 greep hij de titel op de US Open en een jaar later zegevierde hij op Wimbledon.

Op het gemalen baksteen wilde het echter nog niet lukken voor de nummer drie van de wereld, die een deel van zijn opleiding nota bene op de gravelbanen van Barcelona genoot.

Björkman

Om die reden bereidde Murray zich dit jaar op een andere manier voor op Roland Garros dan gebruikelijk. Hij verkoos het ATP-toernooi van München als eerste graveltoernooi van het seizoen, om wedstrijdritme op te doen en nader kennis te maken met zijn nieuwe begeleider Jonas Björkman, die ook aanwezig was in Duitsland.

Björkman kreeg onlangs een grotere rol van Murray vanwege de zwangerschap van zijn vaste coach Amélie Mauresmo.

Voor Murray, die ruim drie uur uur nodig had voor de zege, is het zijn 32ste titel en pas zijn eerste van dit seizoen. Op de Australian Open en het masterstoernooi van Miami voorkwam Novak Djokovic een toernooizege.

ATP München 2015: Murray-Kohlschreiber

Aanhoudende regen

Wegens aanhoudende regen op zondag werd de finale in Zuid-Duitsland naar maandag verplaatst. Zondagmiddag kwamen beide matadoren nog wel op de baan, maar bij 3-2 in het voordeel van Kohlschreiber werd de wedstrijd gestaakt.

In het restant haalden beide spelers een bijzonder hoog niveau en vooral op eigen service waren ze dominant. Murray sloeg zeventien aces en werd maar twee keer gebroken, Kohlschreiber noteerde elf aces en kreeg slechts één break tegen.

Beide spelers reizen nu door naar Madrid, waar deze week een masterstoernooi plaatsvindt. Saillant detail is dat de heren elkaar daar over enkele dagen opnieuw kunnen treffen in de tweede ronde. Kohlschreiber moet dan wel eerst zien te winnen van qualifier Alejandro Falla.

De partij werd zondag gestaakt wegens de aanhoudende regen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl