Bij het ongeluk met de hoogwerker kwam een 48-jarige man om het leven
NOS Nieuws

Hoogwerker stond ook niet in aanvraag vergunning

De organisator van het oldtimer-evenement in Oosterwolde had in de aanvraag niet opgenomen dat er een hoogwerker zou komen. Daardoor stond daar ook niets over in de vergunning van de gemeente, zegt burgemeester Adriaan Hoogendoorn.

Afgelopen zaterdag viel een hoogwerker om en kwam een man van 48 om het leven en raakten elf mensen gewond. Tien van hen moesten naar het ziekenhuis. Inmiddels zijn vijf mensen weer thuis. De situatie van één slachtoffer is nog zorgelijk, zegt de burgemeester.

Volgens Hoogendoorn is het waarschijnlijk dat er voor het evenement nog een controle is geweest bij de hoogwerker. "Ik weet het niet helemaal zeker. Er lopen verschillende onderzoeken en ik wil daar niet op vooruit lopen", zei hij in het NOS Radio 1 Journaal.

Bij dit soort evenementen wordt standaard in ieder geval gecontroleerd, zei de burgemeester. "Wellicht is gewoon gezien dat hoe het er toen bij stond, het er goed bij stond", aldus Hoogendoorn over de hoogwerker. Volgens hem is er met het beleid in zijn gemeente in ieder geval niets mis, maar gaat het om de uitvoering ervan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl