NOS Voetbal

Mourinho: ik koos voor de moeilijkste competitie

  • Pro Shots
    José Mourinho is trots op zijn prestatie
  • Pro Shots
    Eigenaar Roman Abramovitsj juicht als de titel binnen is
  • Pro Shots
    Didier Drogba viert de landstitel van Chelsea

Chelsea-manager José Mourinho noemt het een speciaal gevoel om kampioen te zijn met de club waarmee hij in 2005 en 2006 ook de Engelse titel veroverde. En daar heeft hij zo zijn redenen voor.

"Ik ben niet de slimste man in het kiezen van landen en clubs. Ik had kunnen kiezen voor een andere club in een ander land, waar je makkelijker kampioen wordt. Maar dat heb ik niet gedaan. Ik heb gekozen om aan het werk te gaan in de moeilijkste competitie van Europa", zei de Portugees nadat tegen Crystal Palace (1-0) de vijfde landstitel voor Chelsea werd binnengehaald.

"Ik koos voor een club waar ik gelukkig ben geweest. Als je teruggaat naar een plek waar je eerder succes hebt gehad, riskeer je wel een beetje je reputatie. De naam die je had. Ik nam dat risico en daarom ben ik zo blij dat ik weer de Premier League heb gewonnen. Met twee generaties en met bijna tien jaar ertussen."

Mourinho trots na titel met Chelsea

Bij elke club kampioen

Het was voor Mourinho alweer de 22ste prijs die hij won in zijn carrière als hoofdtrainer. "Ik ben kampioen geworden met elke club die ik heb gecoacht. Met Porto, Chelsea, Internazionale, Real Madrid en opnieuw Chelsea."

"Elke titel was op zijn eigen manier speciaal om verschillende redenen. De titel met Real Madrid in Spanje was bijvoorbeeld heel mooi om de 100 punten. Maar om in dat seizoen het beste Barcelona ooit te verslaan was een grote prestatie waarvan ik erg heb genoten."

Mourinho is voorlopig nog niet klaar bij Chelsea. Wanneer hij vertrekt, weet hij ook nog niet. Maar dat ligt grotendeels in handen van eigenaar Roman Abramovitsj. "Op de dag dat Abramovitsj zegt dat ik moet vertrekken, vertrek ik."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl