NOS Voetbal

Voetbaldwergen moeilijk te vermurwen voor Van Praag

Aziatische voetbaldwergen lastig te bereiken voor Van Praag

Michael van Praag heeft bij het congres van de Aziatische voetbalbond in Bahrein de laatste grote mogelijkheid gekregen om nationale bonden achter zich te scharen voor het FIFA-voorzitterschap. Vooral de kleine voetbalnaties lijken echter niet te vermurwen.

"Azië ziet Sepp Blatter als een sterke leider. Er is geen reden om hem te vervangen", zegt de voorzitter van de nationale voetbalbond van Bhutan. De voortdurende stroom beschuldigden van corruptie aan het adres Blatter wuift hij weg. "Dat zijn maar geruchten. Wat ons betreft heeft hij niks verkeerds gedaan."

"Veel aan Blatter te danken"

Ook Palestina staat achter Blatter. "Mijn land en ik hebben veel te danken aan Blatters toewijding, investering en steun. Ik kan niet anders zeggen", aldus de afgevaardigde van de voetbaldwerg. "Ik denk dat onze nationale voetbalbond niet de enige is die er zo over denkt."

Van Praag vindt het jammer dat hij op het congres niet de mogelijkheid kreeg om de Aziatische landen toe te spreken. "Als dat had gemogen, konden we in ieder geval wat van onszelf tonen. Dan maak je de landen nieuwsgierig, wat meer tot gesprekken zou hebben geleid." Blatter kreeg als FIFA-baas wel de ruimte om de aanwezigen toe te spreken.

De verkiezing van het FIFA-voorzitterschap is op 29 mei in het Zwitserse Zürich.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl