Studio Voetbal 3 mei 2015
NOS Voetbal

'Groningen terechte winnaar, PEC was afwezig'

"Een verdiende overwinning", noemt Jan Mulder de 2-0 zege van FC Groningen op PEC Zwolle in de finale van de KNVB-beker. De andere gasten in Studio Voetbal, zoon Youri Mulder, Pierre van Hooijdonk en Co Adriaanse, zijn het met hem eens.

Groninger Jan Mulder verwacht een mooi feest in zijn provincie: "Groningen is een stad om uit te gaan en dit is de ideale dag."

Adriaanse: wissel Jans maakte PEC niet beter

"De eerste helft ging gelijk op, maar na de 1-0 zag je dat PEC Zwolle geen kracht had om terug te vechten", aldus Youri Mulder. "Na een lang en zwaar seizoen misten ze de power."

"Zwolle krijgt vaak de complimenten, maar vandaag waren ze afwezig", stelt Van Hooijdonk.

Het inbrengen van Jarchinio Antonia, die aan de basis stond van de twee goals van Albert Rusnák, voor Mimoun Mahi bleek een gouden wissel van Groningen-coach Erwin van de Looi. "Antonia maakte een enorm verschil", aldus Adriaanse. "Van een wissel van Ron Jans, Thomas Lam naar het middenveld, is Zwolle niet beter geworden."

Adriaanse: wissel Jans maakte PEC niet beter

Van Hooijdonk: Botteghin beste verdediger eredivisie

Het succes van Groningen ligt volgens Youri Mulder deels aan het goede aankoopbeleid in de winter, Simon Tibbling kwam van Djurgårdens IF en Albert Rusnák van Manchester City. "Tibbling was een onbekende speler die Groningen echt beter heeft gemaakt."

Ook Eric Botteghin is volgens de gasten een van de sleutelfiguren in het team van Groningen. "Hij is misschien wel de beste verdediger van de eredivisie", aldus Van Hooijdonk. "Hij wint elk duel, is een jongen met karakter", aldus Adriaanse.

Van Hooijdonk: Botteghin beste verdediger eredivisie

Mulder: inbrengen Robben risico

Arjen Robben liet op de Facebook-pagina van FC Groningen zijn steun blijken voor zijn oude club. Hij poseerde met een brede grijns en de duimen omhoog in een groen-wit shirt met de tekst 'Farmers on tour, groen-wit doet beven'.

Vanwege zijn nieuwe blessure heeft Robben verder weinig reden om te lachen. Door een kuitblessure is hij zes weken uitgeschakeld. Youri Mulder begrijpt niet dat coach Pep Guardiola Robben liet invallen in het bekerduel met Borussia Dortmund. "Hij had net een paar dagen getraind. Het was een risico."

Robben mist de duels van Bayern München met FC Barcelona (6 en 12 mei) in de halve finales van de Champions League. Voor Groninger Robben voorlopig geen feest, maar voor Jan Mulder wel. Maandag viert hij zijn 70ste verjaardag. Die viert hij uiteraard in Groningen, samen met duizenden fans van de plaatselijke FC.

Mulder: inbrengen Robben was risico

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl