HSV doet hele goede zaken in de strijd tegen degradatie uit de Bundesliga

HSV wint opnieuw en klimt uit degradatiezone

Hamburger SV heeft de degradatieplekken in de Duitse Bundesliga verlaten. Met aanvoerder Rafael van der Vaart in de basis won het door een late goal met 2-1 bij FSV Mainz 05 en staat het nu op de veilige veertiende plaats.

De club uit Hamburg kwam tien minuten voor rust op 0-1 door een eigen doelpunt van Mainz-middenvelder Julian Baumgartlinger. Een kwartier voor tijd prikte Yunus Malli de gelijkmaker binnen. Maar in de 87ste minuut scoorde Gojko Kacar de winnende 1-2 voor 'die Rothosen'.

Mainz eindigde het duel met tien man. Rechtsback Daniel Brosinski kreeg een minuut voor tijd nog de rode kaart.

De aanstelling van trainer Bruno Labbadia lijkt dus zijn vruchten af te werpen voor HSV. Met nog drie speelronden te gaan bedraagt de voorsprong op nummer zestien SC Freiburg echter slechts één punt. Huub Stevens staat met zijn VfB Stuttgart onderaan.