Demonstranten gisteren in Baltimore
NOS Nieuws

Burgemeester trekt avondklok Baltimore in

De avondklok die in Baltimore werd afgekondigd na de rellen afgelopen week, is ingetrokken. De burgemeester van de stad aan de Amerikaanse oostkust zegt dat het niet langer nodig is dat burgers na 22.00 uur naar binnen moeten.

De avondklok werd dinsdag ingesteld na de hevige rellen van een dag eerder. De relschoppers plunderden winkels, staken auto's in brand en vochten met agenten. De ongeregeldheden braken uit na de begrafenis van de zwarte Amerikaan Freddie Gray, die overleed nadat hij door de politie was gearresteerd.

Na de bekendmaking vrijdag dat zes agenten die betrokken waren bij de arrestatie worden aangeklaagd, keerde de rust terug in Baltimore. Een van de agenten wordt doodslag ten laste gelegd, de anderen worden aangeklaagd voor het geweld dat ze bij de arrestatie gebruikten.

Freddie Gray werd op 12 april gearresteerd; een week later overleed hij. Volgens een patholoog-anatoom kwam Gray om het leven door een noodstop van de politieauto. Gray zat achterin en klapte met zijn hoofd tegen een bout en brak zijn nek, aldus de patholoog-anatoom.

Baltimore trekt avondklok in

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl