NOS Voetbal

'Gemaskerde' Lewandowski is klaar voor Barça

Een gebroken kaak, gebroken neus en hersenschudding ten spijt lijkt Robert Lewandowski woensdag gewoon in de spits te staan als zijn club Bayern München het in de halve finale van de Champions League opneemt tegen FC Barcelona.

De Poolse aanvaller, die dinsdag in de bekerwedstrijd met Borussia Dortmund bij een botsing zwaar geblesseerd raakte, heeft een foto op Twitter geplaatst waarop hij te zien is met een masker op. Bayern München heeft de gezichtsbeschermer speciaal laten maken.

Bayern-voorzitter Karl-Heinz Rummenigge had eerder deze week al duidelijk gemaakt dat alles in het werk gesteld zou worden om Lewandowski speelklaar te krijgen. "We laten een masker voor hem maken en dan moet het kunnen", zei Rummenigge woensdag.

Bij de foto heeft Lewandowski in het Pools 'klaar voor de volgende uitdaging!' gezet. Ook op Instagram laat hij weten dat hij eraan komt. Dat is goed nieuws voor Bayern-trainer Pep Guardiola, die tegen zijn oude club Barça al de sterkhouders Arjen Robben, Franck Ribéry en David Alaba moet missen vanwege blessures.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl