​Jorge Lorenzo pakte zaterdag ook de poleposition
NOS Sport

Lorenzo wint de MotoGP van Spanje

Jorge Lorenzo heeft de grote prijs van Spanje in de MotoGP-klasse op zijn naam gebracht. De Spaanse Yamaha-coureur boekte in Jerez zijn eerste zege van het seizoen. Hij bleef zijn landgenoot en wereldkampioen Marc Márquez ruim voor.

Valentino Rossi eindigde in de vierde race van het jaar als derde en blijft leider in de WK-stand. De Italiaan stond voor de 200ste keer op een podium na een WK-race.

Lorenzo vertrok vanaf poleposition en was voor ruim 120.000 toeschouwers een klasse apart. De Spanjaard kon het zich veroorloven zijn slotronde als ereronde te rijden. Voor Lorenzo, die maandag zijn 28ste verjaardag viert, was het z'n 55ste zege als coureur en de 34ste in de koningsklasse.

Duitse zege in Moto2

Jonas Folger uit Duitsland ging aan de haal met de overwinning in de Moto2. De Duitser eindigde ruim voor Johann Zarco uit Frankrijk.

Titelverdediger Tito Rabat lag op koers voor de tweede plaats, maar door een valpartij van de Spanjaard Alex Rins moest hij van zijn lijn afwijken. Zarco profiteerde gretig en zorgde dat Rabat derde werd.

Folger loopt door zijn overwinning iets in op Zarco, die met 73 punten zestien punten voor staat op de Duitser.

Jonas Folger wint de Moto2 in Spanje

Derde overwinning Kent

In de Moto3 ging de zege naar Danny Kent. Op zijn Honda was hij, met 14.19,552, op de finish de twee KTM-coureurs Miguel Oliveira (41.19,649) en Brad Binder (14.19,848) net te snel af.

Het talent Fabio Quartararo, vorige week zestien jaar geworden, probeerde in de laatste bocht zijn opponenten eruit te remmen. In plaats van de zege werd het echter de vierde plaats, want de actie van de jonge Spanjaard mislukte faliekant.

De Brit verstevigde met de zijn derde overwinning op rij de leiding in het klassement.

Danny Kent op zijn Honda

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl