De Kroaat Kristijan Đurasek wint het eindklassement van de 15e Ronde van Turkije
NOS Wielrennen

Durasek wint in Turkije, Rebellin valt over een hond

De Kroaat Kristijan Durasek heeft de Ronde van Turkije op zijn naam geschreven. De leiderstrui van de renner van Lampre-Merida kwam niet meer in gevaar tijdens de laatste etappe. Die werd gewonnen door Lluis Mas van Caja Rural-Seguros RGA.

De Spanjaard sprong een kilometer voor de finish in de straten van Istanbul weg en hield de rest, onder aanvoering van sprintkanon Mark Cavendish, achter zich.

Het parcours leidde de renners door twee continenten: Azië en Europa. In de korte rit (121 kilometer) fietsten de renners namelijk over de Bosporusbrug. De race leek te eindigen in een sprint, met Mark Cavendish als de te kloppen man. De Brit won al drie ritten.

Maar Lluis Mas sprong vlak voor de finish weg en wist in de lastige finale - door de binnenstad van Istanbul, met bochtige straten en vaak matig wegdek - de rest voor te blijven. Cavendish werd tweede.

Hond schakelt Rebellin uit

Kristijan Durasek nam vrijdag de leiderstrui over van de Italiaanse veteraan Davide Rebellin en stond vervolgens de leiding niet meer af. Ook tijdens de laatste rit kwam zijn positie niet meer in het geding. Zeker niet nadat zijn grootste concurrent, Rebellin, op de grond was gesmakt.

De grote boosdoener was een hond, die plotseling de weg overstak. De valpartij bezorgde de 43-jarige Italiaan zoveel pijn dat hij moest opgeven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl