Judoka De Wit pakt brons in Zagreb

Judoka De Wit verrast in Zagreb

Judoka Frank de Wit heeft op het grand prix-toernooi in Zagreb brons veroverd. Dex Elmont greep net naast de medailles.

De pas 19-jarige De Wit verloor in de klasse tot 81 kilogram, na drie zeges, zijn vierde partij van de Rus Chasan Chalmoerzajev, maar was niet uit het veld geslagen. Door zeges op de Duitser Sven Maresch en de Italiaan Antonio Ciano stelde hij alsnog het brons veilig.

Elmont begon in de klasse tot 73 kilogram sterk met twee overwinningen op ippon en een op waza-ari, maar in de halve eindstrijd ging het mis tegen Tsagaanbaatar Khashbaatar uit Mongolië. Vervolgens moest hij de derde plaats aan de Israëliër Sagi Muki laten.

Sam van 't Westende kwam in dezelfde klasse niet verder dan de eerste ronde. Neal van de Kamer hield het in de klasse tot 81 kilogram een ronde langer vol.

Voor Jennifer Wichers eindigde het toernooi in de tweede ronde van de klasse tot 63 kilogram. Ze had haar eerste partij met yuko gewonnen, maar verloor daarna zelf met yuko van Yarden Gerbi uit Israël.

De voor Israël uitkomende Linda Bolder beleefde een succesvol toernooi. In de klasse tot 70 kilogram won ze in de finale op ippon van de Britse Sally Conway.