Roger Federer komt met de schrik vrij
NOS Sport

Federer met pijn en moeite naar eindstrijd

Roger Federer heeft zich met de nodige moeite geplaatst voor de eindstrijd van het ATP-toernooi van Istanbul. De nummer twee van de wereld had drie sets nodig om de Argentijn Diego Schwartzman aan de kant te zetten: 2-6, 6-2, 7-5.

De toernooileiding hield zijn hart vast toen Schwartzman, de mondiale nummer 63, de eerste set binnen een half uur brutaal naar zich toetrok. Federer werd daardoor echter wakker geschud en haalde set twee overtuigend met dezelfde cijfers binnen.

In de derde set ontspon zich een fraai gevecht, waarbij Federer er niet in slaagde te demarreren. Hij kwam telkens op voorsprong, maar het lukte hem met name door slordigheden niet het verschil te maken.

Op 6-5 werd slordig spel de Argentijn fataal, waardoor Federer na bijna twee uur opgelucht adem kon halen. Een dag eerder had Federer ook al zijn handen vol aan de Spanjaard Daniel Gimeno-Traver.

Geen droomfinale

Tot een droomfinale kwam het niet op het graveltoernooi in Turkije. Grigor Dimitrov, de nummer twee van de plaatsingslijst, moest met 6-2, 6-4 buigen voor Pablo Cuevas uit Uruguay.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl