Cristiano Ronaldo was opnieuw de man van de avond

Real klopt Sevilla, Barcelona vernedert Cordoba

Voor het eerst sinds 2011 is Real Madrid erin geslaagd de uitwedstrijd bij Sevilla te winnen: 2-3. Cristiano Ronaldo nam bij Real de gehele productie voor zijn rekening.

In de 36ste minuut zette Ronaldo zijn ploeg op voorsprong en al een minuut later verdubbelde hij de marge. Nadat Sevilla via een penalty van Carlos Bacca was teruggekomen tot 1-2, kopte Ronaldo op fraaie wijze 1-3 binnen.

Vincent Iborra bracht tien minuten voor tijd de spanning terug, maar tot de gelijkmaker kwam het ondanks enkele onrustige momenten voor het doel van Iker Casillas niet.

Vorig jaar ging Real nog met 2-1 onderuit bij Sevilla, dat dit seizoen in eigen huis nog ongeslagen was. Van de zeventien wedstrijden werden er twaalf gewonnen.

Een galavoorstelling van FC Barcelona

Barcelona maakt indruk

Real houdt daarom FC Barcelona, dat twee punten meer heeft, in het vizier in de titelstrijd. De koploper haalde flink uit in de uitwedstrijd tegen FC Cordoba: 0-8. De thuisploeg is door de nederlaag gedegradeerd.

Barcelona begon nog vrij stroef, maar bouwde gaandeweg een overwicht op en stond bij de rust 'pas' met 2-0 voor, dankzij treffers van Ivan Rakitic, na een mooie pass van Lionel Messi, en Luis Suárez,op knap aangeven van Andrés Iniesta.

Kort na rust besliste Messi met een kopbal het duel. Daarna werd Cordoba helemaal weggetikt. Messi kwam nog tot een tweede treffer en Suárez was goed voor een hattrick.

Atlético scoort niet

Nummer drie Atletico Madrid lukte het niet in eigen huis te winnen van Athletic de Bilbao. Beide ploegen kwamen niet tot scoren.

Negen minuten voor tijd leek Tiago de man van de wedstrijd te worden, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel.